Samen met Westland Sportcentrum Sterk in BEWEGING

Geschiedenis


Westland Sportcentrum is opgericht op 1 januari 1986. Het is begonnen in de Duinpieper, een kleuterschool voor kinderen uit de omgeving. Ten tijde van de opening waren er 35 leden, van wie sommige nog wekelijks komen trainen.
Fitness training werd gegeven met zelfgemaakte toestellen in wat de huidige dameskleedkamer is. De sportlessen werden gegeven in een ruimte van ca. 80 m2.

Westland Sportcentrum

Na een ledenstop van 250 leden werd er in 1992 een beroep op de gemeente gedaan om te mogen uitbreiden. Dit werd goed gevonden en juni 1992 werd de eerste uitbreiding gerealiseerd. De kleuterschool, toen met een grootte van 250 m2, werd een echte sportschool met een grootte van 600 m2. Het ledenaantal bleef groeien, dus werd er in augustus 1994 voor de tweede keer uitgebreid tot het sportcentrum wat het nu is.

Westland Sportcentrum is al sinds de oprichting heel actief op sportief gebied. Zo zijn wij toonaangevend op het gebied van vechtsporten en fitness. Vele instructeurs, die nu werken in andere sportcentra, hebben hun opleiding bij Westland Sportcentrum gehad.

Westland Sportcentrum
 

Vele prestaties


Op wedstrijdgebied heeft Westland Sportcentrum een naam in Nederland. Hierbij een greep uit de vele prestaties:

Westland Sportcentrum
 
  • 1988: 1e kampioen van Nederland in Judo van Westland Sportcentrum. Daarna volgen nog vele Judoprijzen op Nationale Kampioenschappen.
  • 2004: 5de plaats op EK judo, er volgen nog 1 maal zilver, 2 maal brons en 3 maal 5de plaats. Ook op de Wereld Kampioenschappen judo hebben wij 2 maal een 5de plaats.
  • 2015: Brons bij Wereld Kampioenschappen judo.
 
  • Verder is er deelgenomen aan Body-Buildings-figurenwedstrijden, maar ook sterkste man en Fitkids wedstrijden. Deelname aan UFC Challenge is voor het Westland Sportcentrum niet vreemd.
 
  • Ook het organiseren van grote evenementen is voor het Westland Sportcentrum geen probleem.
  • 1989: Eerste sportspeeldag met een deelnemersveld van 250 personen en een 25-tal spelonderdelen.
  • 1989: Gestart met de eerste survivalrun in de omgeving, wat ook uitgroeide tot een jaarlijks terugkerend evenement met deelnemers uit het hele land.

Westland Sportcentrum organiseert ook kleine evenementen. Zo hebben wij Aerobicwedstrijden en Karatetoernooien gehouden. Sinds 1986 staat bijna maandelijks de Judo Mini Team wedstrijden op het programma met elke keer gemiddeld 100 Judoka’s. En regelmatig is Westland Sportcentrum in het buitenland te vinden om deel te nemen aan diverse evenementen.